Glavobolja se može pojaviti iz više razloga, a često smo sami krivi za to neugodno stanje. Ponekad je u pitanju i odlazak na dijetu, alkoholno piće ili neprospavana noć.

Kod takvih glavobolja možete probati nekoliko tehnika, a ako shvatite da vam ne pomažu, tableta protiv bolova sigurno hoće. Ponekad je lakše uzeti tabletu protiv bolova koja će brzo otkloniti glavobolju, a vi nećete izgubiti cijeli dan s nesnosnim bubnjanjem u glavi.

Odmorite

Jedan od najčešćih uzroka glavobolja su napeti mišići u tijelu i velika razina stresa, pa bi bilo dobro ako možete leći na neko vrijeme u zatamnjenoj sobi kako biste se opustili. Stimulacija poput svjetla i buke također pridonosi pojavi glavobolje, pa vam nekoliko minuta u mraku sa zaklopljenim očima može pomoći.

Istegnite se

Napetost u mišićima koja uzrokuje glavobolje često se nakuplja upravo u predjelu vrata, pa nije loše malo se istegnuti uz masažu. Polako naginjite glavu na svaku stranu, naprijed i unatrag kako biste istegnuli mišiće.

Popijte kafu za bolju stimulaciju

Odlučite li se za tabletu protiv bolova jer je pred vama dan pun izazova i treba vam brzo i lako rješenje, pomoći će još i šoljica kafe. Prema National Headache Foundationu, oko 130 mg kofeina može poboljšati učinak tablete protiv bolova za čak 40 posto.

Možda ste dehidrirali?

U žurbi i danu natrpanom obavezama često zaboravljamo osnove, a jedna od njih je i obična voda. Ukoliko ste dehidrirali, moguće je da vas zbog toga boli glava. Prema studiji iz 2012. objavljenoj u The Journal of Nutritionu, popijete li oko 2,5 dl vode, vrlo brzo će vam biti bolje.

Pripremite čaj od đumbira

U nadolazećim mjesecima čaj od đumbira najbolji je izbor jer jača imunitet, ali i pomaže protiv glavobolje. Narežite dva manja korijena i prelijte vrelom vodom, poklopite i ostavite pola sata. Nije li vam čaj ukusan, dodajte malo meda.

KOMENTARI:
Loading...