Pčelinjak Želinc, u slovenačkom gradiću Cerkno, kao novinu u apiterapiji nudi isceljujuće tretmane vazduhom iz košnice, kao i druge pčelinje proizvode. U apiterapiji, metod koji poboljšava imuni odgovor organizma, liječi različita stanja i oboljenja i čuva zdravlje uopšte, koristi propolis, polen, matični mliječ, pčelinji vosak i vazduh iz košnice.
Pčelarenje je sinonim za tradiciju, kulturu i zdravlje u Sloveniji. Ljudi iz ovog regiona (Straža, Cerkno) uzgajaju kranjsku medonosnu pčelu već nekoliko vijekova, a dobrobiti njenog meda, dokazano je, imaju efekta kod više od 500 bolesti i stanja. U osnovna znanja i iskustva u pčelarstvu, pčelinjak Želinc uveo je i novu metodu inhalacije sa ugrejanim vazduhom iz košnica.

Ovaj aerosol pun dragocijenih supstanci udiše se preko specijalnih maski i efikasan je kod bronhitisa, astme, alergija, hroničnih plućnih bolesti, sklonosti infekcijama, oslabljenog imunog sistema, infekcija respiratornog trakta, hroničnih glavobolja, migrena, stresa i depresije.

– Uvođenjem aerosolnih tretmana apiterapiju smo digli na viši nivo – kaže Peter Brus iz Želinca i nastavlja: – Vidio sam da ovu metodu koriste apiterapeuti u Njemačkoj i Austriji i samo sam je prekopirao. Korisnici stavljaju masku na glavu, a uz pomoć filtera reguliše se da pčele ili druge neželjene materije ne mogu da uđu gdje ne treba. Inhaliranje vazduhom sa aromom košnice mnogo utiče na psihofizičku kondiciju i obavlja se od aprila do septembra. Vazduh zasićen specifičnim mirisima pomaže ljudima kod mnogobrojnih problema, a savršen je za sportiste, djecu i starije osobe.
Preporučuje se sprovođenje tretmana tokom tri do dvanaest dana, pola sata, dva puta dnevno. Efekti se primećuju šest do osam nedjelja poslije završetka apiterapije.

KOMENTARI:
Loading...