Prije nego što posegnete za omiljenom slatkom grickalicom, ili čašom mlijeka ili vina, svakako se upoznajte sa činjenicama kako vaša prehrana utiče ne samo na vašu težinu i zdravlje, već i na lice.

Donosimo 3 vrste negativnih promjena na licu koje uzrokuje hrana koju jedemo.

VINSKO LICE

Simptomi: Bubuljice grupisane nisko na čelu i između obrva, crvenilo obraza, naglašene pore lica te dehidrirana koža koja naglašava bore na području čela, oko očiju te nazolabijalne bore.

Crno vino može biti vrlo zdravo za vaš organizam, ali jedino ako ga konzumirate umjereno. Ispijanje većih količina vina (više od 2 čaše dnevno) prvo će se odraziti na vašem licu i to u obliku nepoželjnih simptoma. Alkohol dehidrira tijelo i dodatno opterećuje jetru, a ovaj efekt utiče na kompletan probavni sistem što se značajno oslikava i na vašoj koži lica koja postaje suha i beživotna te će dodatno naglasiti sitne bore, prenose NN.

MLIJEČNO LICE

Simptomi: Otečeni kapci, tamniji podočnjaci, bubuljice grupisane na području brade, pojava akni, blijedi obrazi.

Čak i kao niste intolerantni na laktozu, ispijanje previše mlijeka i konzumacija velikih količina mliječnih proizvoda (posebno industrijskih) može značajno uticati na vaše lice i ten. Kako starimo, tako naše tijelo gubi enzime koji u potpunosti razgrađuju laktozu. To može dovesti do upalnih procesa u cijelom tijelu, a posebno na licu koje je osjetljivo na promjene u organizmu te zbog toga može izgledati umorno i podbulo.

ŠEĆERNO LICE

Simptomi: Podbuli podočnjaci, blijeda i sivkasta boja tena, upaljene akne raspršene po cijelom licu, upalo lice.

Da redovita konzumacija velike količine šećera značajno utječe na povećanje tjelesne težine nije tajna, no ova slatka napast krade nam energiju te može ugroziti naše zdravlje, što se očituje i na našem licu. Glikacija je proces u kojem se molekule šećera se vežu na proteinska vlakna u svakoj našoj stanici. Ovaj proces uništava kolagen koji kožu čini elastičnom te na taj način ubrzava starenje kože i stvaranje spomenutih simptoma.

KOMENTARI:
Loading...