Riječ je o neugodnoj infekciji urinarnog trakta, koja može zahvatiti mokraćni mjehur, uretru, pa čak i bubrege.

Mokraćne infekcije mogu biti uzrokovane različitim mikroorganizmima, no čak 90% tih upala izaziva Escherichia coli, bakterija koja prirodno živi u crijevima.

Iako konvencionalna medicina nudi neka brza rješenja, poput antibiotika, oni imaju štetne učinke jer zajedno s lošim bakterijama uništavaju i one dobre, koje su izuzetno važne za vaše zdravlje.

Antibiotici i drugi konvencionalni lijekovi također povećavaju rizik od gljivičnih infekcija.

Prema ayurvedi, takvi lijekovi ne djeluju na toksine, koji su glavni uzrok infekcije, stoga se ova upalna stanja često i ponavljaju te postaju kronična.  

Što savjetuje kineska medicina

Prema kineskoj tradicionalnoj medicini, kronične i ponavljajuće infekcije urinarnog trakta nastaju zbog manjka yin energije u bubrezima. Kod nedostatka yina, koji ima rashlađuju energiju, povećava se vrućina u bubrezima, što dovodi do upale ili infekcije.

Ta neravnoteža yina u organizmu očituje se simptomima kao što su noćno znojenje, kronični umor, teškoće s mokrenjem, suha koža, suhi jezik…

Za jačanje yina i smanjenje vrućine u bubrezima kineska medicina primjenjuje biljke poput Rehmannie.

Kod infekcija urinarnog trakta liječnici kineske medicine često kombiniraju i mješavinu biljaka s akupunkturom, koja se također pokazala uspješnom metodom u tretiranju ovakvih oboljenja.

Osobe s akutnom infekcijom mokraćnih kanala već u roku od nekoliko dana pozitivno reagiraju na akupunkturu i kineske biljne mješavine.

Tokom infekcije primjenjujte ovih nekoliko važnih savjeta:

pijte barem 6-8 čaša vode na dan

izbacite sav šećer iz prehrane (šećer hrani loše bakterije)

mokrite čim osjetite nagon (nemojte zadržavati i čekati)

izbjegavajte seksualne odnose tokom trajanja upale

(SB / AZV)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...