30.6 C
Bosanska Krupa
Subota, 11 Jula, 2020

TAJNA STARA 3.000 GODINA: Ovaj čudotvorni čaj liječi na desetine bolesti, u njega su se zaklinjali i drevni Egipćani, evo kako se pravi…

- Oglas -

Upravo oleuropein i produkti njegove hidrolitičke razgradnje posjeduju izuzetno jako antibakterijsko djelovanje.

Maslinovim listom postiže se poboljšanje stanja u velikom broju bolesti uzrokovanih mikrobima – upala pluća, gonoreja, tuberkuloza, gripa, meningitis, hepatitis B, herpes itd. Također je dobar i kod infekcija mokraćnog sistema, ali i kod kirurških infekcija. Dokazano je da maslinov list istovremeno sprječava infekcije uzrokovane djelovanjem gljivica.

Za spojeve prisutne u listu masline općenito se smatra da jačaju imunološki sistem, povećavaju energiju organizma, posjeduju antivirusno, antiparazitsko, antibakterijsko i antifungalno djelovanje, smanjuju ili čak sasvim uklanjaju mnoge zdravstvene probleme, smanjuju krvni pritisak, koncentraciju šećera u krvi te nivo LDL-a (često zvanog i “loš” kolesterol tj. loša masnoća koji se povezuje s nastankom krvožilnih i srčanih oboljenja) u krvnom serumu.

Dug je spisak bolesti i posebno patoloških mikroorganizama koje spojevi iz maslinovog lišća uništavaju. Ukoliko bolujete od neke od sljedećih bolesti, korištenje čaja od maslinovog lišća moglo bi znatno doprinijeti poboljšanju vašeg zdravstvenog stanja:

srčana oboljenja i regulacija otkucaja srca

visoke masnoće u krvi

arteroskleroza

herpes

artritis

dijabetes

sindrom kroničnog umora

hepatitis A, B i C

meningitis (virusni i bakterijski)

vaginitis

botulizam

difterija

listerijamalarija

čir na želucu

gripa

upala mokraćnih putova

encefalitis

klamidijske infekcije

Pretjerano korištenje sadržaja maslinovog lišća može izazvati prebrzo odumiranje mikroogranizama u organizmu te je potrebno postepeno povećavati unos čaja.

RECEPT

Za šalicu čaja od 2-3 dl potrebno je 20 osušenih listova  masline.

Pustite vodu da prokuha, ubacite listove i kuhajte je sa njima još 2-3 minute. Ostavite listove da odstoje u vodi još 10 minuta i izvadite ih. Nije dobro da listovi stoje dugo.

Možete piti hladno i toplo s medom, limunom ili bez ičega.

Čaj trebate piti svaki dan kako biste osjetili poboljšanja za različita oboljenja. Čaj je preporučljivo piti i preventivno kako biste preduhitrili navedene bolesti.

Pogledajte jedan od mogućih načina spremanja čaja od lista masline.

قالب وردپرس

Dodaj komentar
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci

- Oglas-

Dodaj komentar