Najbolje rješenje će vam možda zvučati suludo, ali je zaista fenomenalno iz više razloga. 

 Mnogi ljudi hljeb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hljeb ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnoj ili plastičnoj kesi. To je greška zbog koje se hljeb brzo ubuđa i obajati već poslije nekoliko sati! 

 Kesa će polako, ali sigurno “osušiti” hleb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi. Plus ako hljeb ostavljate u kuhinji na mjestima gdje može da dođe u kontakt sa vodom, ubuđaće se još brže.

 Najbolje rješenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hljeb u zamrzivač. Ovako ćete uvijek imati svježu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina: 

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hljeb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrijte u rerni; 

 2. Ako želite svjež hljeb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa, prenosi Kurir.

Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari! 

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...