Obraćanje pozornosti na simptome, kao i pravovremeni odlazak doktoru, mogu spriječiti razvoj bolesti ili ih barem usporiti, a neki od znakova koje nam tijelo šalje uopće nisu tako komplicirani.

Mnogo toga možete otkriti iz svoje sline. Sve što trebate učiniti je uzeti običnu metalnu kašiku i njome ostrugati cijelu površinu jezika, obilno namočenu slinom. Potom kašiku stavite u prozirnu plastičnu vrećicu pa je izložite na svjetlo, ispod sunca ili stolne svjetiljke. Pričekajte jednu minutu i pogledajte kašiku.

Što govori miris

Ako se pojavio neugodan i snažan miris, to može biti indikator problema sa želucem ili plućima. Sladak miris može upućivati na dijabetes, dok kiseli može ukazivati na probleme s bubrezima.

Što govori izgled

Ako su se na kašiki pojavile žućkaste mrlje, to može upućivati na poremećaj u radu štitne žlijezde. Ljubičaste mrlje su indikator bronhitisa, loše cirkulacije ili, pak, visoke razine kolesterola. Bijele mrlje mogu ukazivati na respiratornu infekciju, dok su narančaste često posljedica bolesti bubrega.

Stoga, odmah kašiku u ruke…

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...