Niti jedan od proizvoda koji se koriste u liječenju grlobolje ne ispoljava sva djelovanja koja ispoljava lizozim. Ostali proizvodi uglavnom djeluju na način da odstranjuju bakterije i da djeluju protiv upale, dok neki od njh djeluje samo tako da podstiču obnavljanje sluznice, ali niti jedan od njih nema sva navedena korisna djelovanja.  Samo lizozim. I ono što je jako značajno kad se govori o liječenju grlobolje i o primjeni oralnih antiseptika jeste činjenica da lizozim čuva prirodnu ravnotežu u ždrijelu i u ustima: istakao je dr Aziz Šukalo, direktor sektora Strateški marketing I odrške tržištima u kompaniji Bosnalijek.

Dr sci. Una Glamočlija ,mr.ph., rukovodilac naučno-istraživačkog odjeljenja Bosnalijeka je dodala: ono što je jako značajno kad se govori o liječenju grlobolje i o primjeni oralnih antiseptika jeste činjenica da lizozim čuva prirodnu ravnotežu u ždrijelu i u ustima. Zbog toga su  proizvodi na bazi lizozima  našli svoju široku i jedinstvenu primjenu kod različitih oboljenja iIi upala grla i usta. U sastavu sprejeva za nos proizvodi na bazi lizozima se primjenjuju u liječenju upala I infekcija sluznice nosa I sinusa, a u sastavu  kreme u liječenju različitih oštećenja I oboljenja kože kao I u zacjeljivanju svih rana na koži ukljujući I primjenu kao pomoćna terapija u liječenju hroničnih rana kod osoba sa šećernom bolešću I kod onih osoba koje dugo godina imaju proširene vene.

Lysobact® proizvodi su bili predmet ispitivanja oko 50 kliničkih i postmarketinških studija gdje se lizozim pokazao kao efikasna, sigurna i odlično podnošljiva komponenta. Lysobact® je prisutan na tržištu više od 40 godina.

Ovaj satelitski simpozij je prvi u nizu planiranih naučnih predavanja koja će kompanija Bosnalijek organizovati u narednom periodu.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...