Stresna radna okruženja uzimaju sve veći danak kad je naše zdravlje u pitanju. Stres, tihi ubojica današnjice, jedan je od najvećih problema s kojima se sve više radnika diljem svijeta susreće.

Međunarodna organizacija rada proglasila je današnji dan, 28. april, Svjetskim danom zaštite zdravlja i sigurnosti na radu.

Od 1996. ovaj se dan u 120 zemalja svijeta obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na radnike smrtno stradale na radu.

A stresna radna okruženja posljednjih godina uzimaju sve veći danak kad je naše zdravlje u pitanju. Stres, tihi ubojica današnjice, jedan je od najvećih problema s kojima se sve više radnika diljem svijeta susreće.

U jednom istraživanju, objavljenom 2012. godine u časopisu Journal of Applied Psychology, sudjelovalo je preko 1600 osoba podijeljenih u četiri grupe. Pojava depresije i sindroma izgaranja na poslu bila je najveća u grupi koja nije vježbala dok gotovo nikakve znakove mentalnih problema nisu imali sudionicigrupe koja je vježbala minimalno 4 sata sedmično. Zato je bitno baviti se nekom tjelovježbom kako bi očuvali zdravlje.

– Već je 150 minuta vježbanja sedmično odlično za samopouzdanje i produktivnost na poslu., zaključila je dr Toker dodavši kako bi odlična investicija poslodavcima bila da omoguće zaposlenicima vježbanje unutar firme kao i fleksibilno radno vrijeme da ih dodatno motiviraju na fizičku aktivnost.

KOMENTARI:
Loading...