Ukoliko ste pušač, vjerovatno vam kroz vrijeme “uđe u glavu” nebrojeno mnogo informacija o tome koliko nikotin šteti vašem zdravlju.

Htjeli to ili ne – prosto od raznih savjeta ne možete pobjeći, a svaka priča počinje sa “trebali biste baciti cigarete”.

U međuvremenu, vi jako dobro znate koliko je to teško, ili u krajnjem slučaju – koliko ne želite ostavitit se tog poroka – ili užitka, zavisi kako ko gleda na duhan, dim i cigarete.

Srećom, postoji niz recepata koje možete pronaći kako biste očistili pluća, i eventualno smanjili štetu koju cigarete nanose. Nisu baš svi za pohvaliti, ali tu i tamo nađe se mješavina koja vam može pomoći da lakše dišete, ako ništa – da izbriše onu jutarnju mučninu i “katran” koji izbacite iskašljavanjem.

Prvi sastojak je đumbir, kao lijek i prevencija za sve bolesti današnjice. Tačnije, potreban vam je sitno nasjeckan korijen đumbira, potom malo kurkume u prahu, 14 komada bijelog luka, 14 kašičica šećera, a to sve stavite u litar vode i pustite da proključa pet minuta.

Smjesu ubacite u frižider preko noći, kako bi se ohladila – a narednih dana uzmite po dvije supene kašike smjese svaki dan za zdravija pluća i mirnija jutra.

Osjećat ćete se bolje, dobit će te dah – a postupak možete ponavljati koliko god želite.

KOMENTARI:
Loading...