Istraživanja su pokazala da konzumiranje proteina surutke prije doručka može da kontroliše nivo šećera u krvi, a mogao bi čak i da zaustavi dijabetes tipa 2.

Bez obzira na to da li redovno koristite protein iz surutke kao dio treninga, proteini bi mogli da budu dobri za zdravlje, pokazalo je novo istraživanje.

Za neupućene, čist protein surutke se proizvodi od mlijeka i lišen je masnoća i šećera. On je popularan među sportistima, a konzumira se između obroka.

Rezultati istraživanja koja su predstavljena na jednoj stručnoj konferenciji u Mančesteru, ukazuju na to da bi protein iz surutke mogao da zaustaviti dijabetes tipa 2.

Studije sprovedene na Univerzitetu Njukasl testirale su dejstvo proteina kod gojaznih muškaraca i žena s dijabetesom tipa 2, a ispitanici su konzumirali protein kao prvu stvar prije doručka, prenosi B92.

Doktor Danijel Vest rekao je da nivo glukoze poslije jela može da doprinese lošem upravljanju glukoze u krvi, i da to može da bude štetno za kardiovaskularno zdravlje.

“Mi smo dokazali da konzumiranje male količine proteina surutke prije obroka može da pomogne ljudima da izbjegnu visok nivo glukoze u krvi, i da može da im pomogne da se osjećaju zadovoljnije nakon obroka”, rekao je.

KOMENTARI:
Loading...