Ako želite probati nešto novo ili ne volite klasični krumpirov čips, neka vaš izbor bude ovaj ukusni, zdravi i dijetalni čips od tikvica – koji ćete ispeći u pećnici.

Sastojci:

1 velika tikvica
50 g sezama (susam)
100 g kukuruznog brašna ili krušnih mrvica
malo mlijeka
sol
malo češnjaka u prahu, slatke ili ljute paprike u prahu
malo ribanog tvrdog sira
papir za pečenje i malo ulja

Priprema:

Tikvicu narežite na tanke kolutove. Kolutove tikvice posolite i ostavite 30 minuta da odstoje u soli.

Pomiješajte sve suhe sastojke.

Ulijte malo mlijeka u jedni zdjelicu.

Odstajale kolutove ocijedite.

Svaki kolut uronite u mlijeko pa uvaljajte s obje strane u suhu smjesu satojaka.

Pritisnite da se dobro zalijepi.

Potom kolutove složite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pokapajte malo uljem ako želite.

Pecite 10 minuta na 200ºC.

Okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta dok ne postanu zlatni.

Voila! Zdrav i ukusan čips je gotov!

Što se više bude hladio, čips će postajati hrskaviji, piše “Atma“.

U slast!

KOMENTARI:
Loading...