Ako ste ljubitelj brze hrane, posebno one koja nastaje u restoranima Mekdonaldsa vjerovatno ste se pitali kako ista ta hrana izgleda kada ostane neiskorišćena nekoliko dana ili čak i mjeseci.Godinama, na internetu kruže različiti snimci i svedočenja kupaca koji navode da njihova hrana iz McDonaldsa ne truli. Zašto je to tako – postoji objašnjenje.

 

Kako piše “Biznis insajder”, stvar uopšte nije komplikovana i postoji savršeno jasno objašnjenje zašto burger koji smo kupili prije dva mjeseca jednostavno nije istrulio.

– Realnost je da su burgeri, pomfrit i piletina kao i sva druga hrana i da, istrule ako se drže u određenim uslovima – rekao je doktor Kit Variner, direktor kancelarije za nauku o hrani pri Univerzitetu Gvelf u Kanadi.

A evo i objašnjenja.

Postoje brojni snimci u kojima se tvrdi da hrana iz McDonaldsa ne truli ni poslije određenog dužeg perioda i da je razlog za to jer je ispunjena različitim hemikalijama. Ipak, to je hrana kao i svaka druga. Mikrobima, koji prouzorkuju truljenje, potrebma je voda, hranljivi sastojci, toplota i vrijeme za razvijanje. Ako oduzememo nešto od toga – onda oni neće moći da rastu, a tako i da zagađuju hranu.

Hrana iz McDonaldsa je u procesu proizvodnje u potpunosti isušena, u njoj se ne nalazi voda potrebna za proces truljenja.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...