Naučnici tvde da postoje određene namrnice koje usporavaju proces starenja od žena.

Naučnici tvrde da određene namirnice imaju blago “seksističke” tendencije, pa ženama produžavaju život – dok na muškarce baš i nemaju takav efekat.

Starost je svakako nešto čega se svi plašimo, ali je u isto vrijeme i stvar o kojoj ama baš niko zaista ne razmišlja sve dok to vrijeme ne dođe. Nažalost, ne možemo da izbjegnemo starenje, ali zahvaljujući novim naučnim saznanjima, možemo duže da uživamo u mladosti – makar žene mogu.

Pomorandže, jabuke, kruške, zelena salata i orasi na dobar način utiču na zdravlje nježnijeg spola i umnogome će doprinijeti većoj pokretnosti u trećem dobu.

Suštinski, dijete koje su bazirane na voću i povrću, a koje brane pretjerani unos šećera, soli i masti, preporučljive su.

Također, važno je hraniti se raznoliko i bez fokusa samo na određenim namirnicama.

Navedenih pet samo bi trebalo da vam budu uvijek pri ruci.

Doktor Mihael Greger, autor knjige “Kako ne umrijeti”, tvrdi da ukoliko žena sedmično jede dvije šake oraha sebi može da produži život. Prethodna istraživanja navode da orasi smanjuju rizik od srčanih napada, dijabetesa, raka dojke i prostate, kao i da smanjuju stres.

Naučnici su naveli da su podaci dobijeni na uzorku od 54.762 žene u prethodnih 30 godina. Ipak, kako bi ovakva ishrana zaista imala efekta, potrebno je da je praktikujete godinama – dakle, krenite još danas!

KOMENTARI:
Loading...