Kako bi smanjili njihov loš uticaj potrebno je da ih prepoznamo i umjereno ih konzumiramo, ali i nakon konzumiranja odmah operemo zube, prenosi zadovoljna.hr.

Ovo su glavni krivci koji utiču na promjenu boje naših zuba:

Krekeri

Ko bi pomislio da su i krekeri među top krivcima koji boje zube? Mnogi krekeri proizvedeni su od rafinisanih ugljenih hidrata, koji se pretvaraju u šećer i tako postaju izvor hrane za bakterije koje boje zube.

Balzamiko sirće

Obojeni tečni začin pun kiseline, koji rado dodajemo u jela i salate, nažalost negativno utiče na bjelinu zuba. Kako bi smanjili štetno dejstvo, pokušajte da smanjite količinu.

Kiseli krastavčići

Stigla je loša vijest za obožavatelje ovog kiselog ukusa. Upravo kiselina iz krastavaca može da naruši gleđ i uzrokuje promjenu boje zuba.

Kafa i čaj

Ljubitelji kafe i čaja mogli bi da završe sa žutim zubima, a to naročito važi ako pretjeraju s uživanjem u ovim omiljenim napicima.

Paradajz sos

Paradajz svojom kiselinom, ali i intenzivnom bojom može da izazove tamnjenje i eroziju zuba.

KOMENTARI:
Loading...