17.6 C
Bosanska Krupa
Petak, 10 Jula, 2020

OVO JE MOĆNO: Evo šta se dogodi u tijelu ako nekoliko sekundi pušete u palac…

Pod stresom ste (a ko nije?) i dali biste sve kada biste našli način kako da trenutno olakšate pritisak koji osjećate sa svih strana? U tome vam može pomoći – puhanje u vlastiti palac, piše Zadovoljna.hr.

Ova tehnika stimulira, naime, rad vagusa, dva ekspanzivnih živca u tijelu, od kojih se svaki proteže s jedne strane tijela, krećući od moždanog tkiva prema vratu te se nastavlja u prsa i abdomen. Stimuliranje živaca vagusa usporava rada srca, što, pak, smanjuje osjećaj stresa i smiruje vas. Palci nisu nigdje blizu ta dva važna živca, ali uz pravilnu tehniku mogu pomoći u njihovom stimuliranju. Što morate napraviti? Stavite palac u usta (kao beba kada siše palac), okružite ga što jače usnicama kako biste stvorili vakuum te jako puhnite pokušavajući da nimalo zraka ne prođe van.

Ova tehnika puhanja u palac stvara pojačan pritisak unutar abdomena i prsišta, što stimulira živac vagus, koji na taj način usporava otkucaje srca, a to se događa zato što pokušavate izdahnuti kroz blokirani dišni put.

قالب وردپرس

Dodaj komentar
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci

- Oglas-
Dodaj komentar