Pored toga što je zdrava i povoljno će uticati na jačanje vašeg imuniteta, ova hrana se uspješno bori protiv bora. Naravno da je nemoguće izbrisati one koje već postoje, ali moguće je ublažiti ih i spriječiti pojavu novih.

Ove namirnice obavezno uvrstite u svakodnevnu ishranu:

LOSOS
Najbolji izbor kad je riba u pitanju. Losos je posebno bogat omega-3 mastima koje su pogodne za zdravlje srca.
Ako vam se ukus ne dopada, nemojte odustajati od ribe, već se opredijelite za sardine, haringu ili skušu.

BADEMI
Kad je riječ o koštunjavom voću, ne možete pogriješiti, ali ipak, badem je mnogima posebno drag upravo zbog svog karakterističnog ukusa. Zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama, koštunjavo voće ima mogućnost da iznutra „pegla” bore.

JOGURT
Kako sadrži probiotičke bakterije koje pomažu varenju, ova mliječna prerađevina posebno ubrzava metabolizam koji je, kao što znamo povezan sa starenjem. Pored jogurta u svakodnevnu ishranu uvrstite i kefir.

KINOA
Ova drevna žitarica obiluje vlaknima, ali i manganom, fosforom, gvožđem, selenom i kompleksom vitamina B. Konzumirajte par mjeseci samo ½ šolje čudesne kinoe i iznenadićete se rezultatima.

ZELENI ČAJ
Iako je piće, a ne hrana, zeleni čaj i te kako zalužuje da se nađe na ovoj listi. Zahvaljujući snažnim antioksidansima, vaše bore će biti manje vidljive, a pored očiglednog efekta podmlađivanja, lako ćete skinuti i par kilograma.

BOROVNICA
Poznato je da je bobičasto voće veoma zdravo, a borovnice su izuzetno bogate antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala, uzročnika starenja i bora.

PROKELJ
Ova zelena riznica zdravlja pomaže i jačanju imuniteta, čišćenju organizma i podmlađivanju tijela.

Iako zbog svog ukusa i nije previše popularan, prokelj je izuzetno bogat vitaminima i mineralima i trebalo bi da ga na svojoj trpezi imate bar jednom u dvije nedjelje, piše Blic.

KOMENTARI:
Loading...