Iako možda mislite da su pranje, čišćenje koncem i povremene posjete zubaru dovoljne kako bi održali zube u izvrsnom stanju, jednu stvar svi zaboravljamo.

Jako je važno redovito mijenjati četkicu za zube.

Četkice za zube brzo se potroše, pogotovo ako četkate zube barem dvaput dnevno, kako se preporučuje. Stomatolozi upozoravaju da četkicu treba zamijeniti novom svaka tri do četiri mjeseca. Ako se dlačice i prije tog perioda deformiraju, ili vam djeluju oštećeno, treba reagirati odmah.

Što se događa ako ne mijenjate četkicu svaka tri do četiri mjeseca? Ne samo da će se pohabati, nego će postati rasadnik različitih klica i bakterija. Osobito ako četkicu držite, kao većina, negdje u toaletu.Prema istraživanjima, oko 60 posto četkica koje stoje u toaletu imaju na sebi fekalnih ostataka. Svaki put kad pustite vodu u wc školjci, a pritom ne spustite poklopac, male kapljice vode pršte po cijelom prostoru, uključujući i površinu vaših četkica za zube.

Ako mislite da će poklopac za glavu četkice riješiti problem, varate se. To će samo dovesti do zadržavanja vlage, koja je savršen ambijent za razmnožavanje bakterija. Na četkici koja se nije dovoljno osušila može se razviti i plijesan. Ako na četkici primijetite crne točkice, odmah je bacite.

Također, četkicu biste trebali promijeniti nakon što ste bili bolesni. Prehlada, viruse i bakterije, poput Escherichije coli mogu se nastaniti na četkicama, pa ih se najbolje riješiti kad ozdravite, kako se bolest ne bi vraćala.

Stoga, ne oklijevajte, staru četkicu zamijenite odmah!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...