Kafa je mnogima nezaobilazan napitak bez kojeg ne mogu zamisliti početak dana.

Uglavnom se ne zadržavamo samo na jednoj šalici kave tijekom dana, uz opravdanja kako je kava “zdrav” napitak. I svakako jest, dokazano je to više puta, no trebali bismo se suzdržati od konzumiranja prevelikih doza kave i šećera koji stavljamo u nju.

No maslac biste trebali staviti, poručuju stručnjaci. To je sastojak koji nam nikada ne bi pao na pamet, no wellness-stručnjaci tvrde kako ispijanje kave u koju ste dodali maslac može učiniti čuda za vaše zdravlje i gubitak kilograma. RASPRAVA Kakvu vi kavu pijete? Naizgled obična anketa posvađala Instagram “Recept za mršavljenje” zaludio je korisnike društvenih mreža pa se tako na internetu širi strelovitom brzinom.

Ako ste krenuli u bitku s kilogramima, navodi se u receptu, trebali biste popiti crnu kavu u količini od dvije šalice, u koju ste dodali dvije jušne žlice neslanog maslaca i jednu žlicu kokosovog ili palmina ulja. Nedavna istraživanja pokazala su kako trigliceridi spomenutih masnoća ubrzavaju metabolizam.

Maslac sadrži omega 3 masne kiseline koje imaju protuupalno svojstvo i pomažu poboljšati funkcije mozga i rada crijeva. Tako “zasićena” kava daje i osjećaj sitosti što pomaže pri gubitku neželjenih kilograma.

Svakako biste trebali imati na umu da treba nastaviti sa zdravim prehrambenim navikama i paziti da tijelo opskrbite s dovoljno potrebnih nutrijenata svaki dan, a ako ne znate kako se pravilno hraniti, obratite se svom liječniku i upoznajte ga s problemom prekomjerne težine koji želite riješiti. Savjete možete potražiti i od nutricionista.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...