1. Iskoristite svaki slobodni kutak doma. Ako imate dugačak hodnik, on je sjajno mjesto za ovakav tip treninga, ali čak i ako ste ograničeni prostorom, bit će vam dovoljno mjesto na kojem možete napraviti do tri koraka naprijed, natrag i u stranu.

2. Slušajte bržu glazbu s naglašenim ritmom. Dokazano je da ona diže raspoloženje, motivira i pomaže da lakše savladate aktivnost koje vam teško pada, poput vježbanja.

3. Zagrijte se. Stanite uspravno i umjerenim tempom 30 sekundi “marširajte” na mjestu te pritom dižite koljena koliko god možete. Zatim napravite po tri koraka unatrag, unaprijed, ulijevo i udesno te se nakon svake izmjene vratite na početno mjesto. Zagrijavanje završite jednim čučnjem i zatim još jednom ponovite vježbu od početka.

4. Sami odredite korake i putanju “šetnje”. Ovisno o tome s koliko prostora raspolažete, odaberite kako ćete se kretati i kojom brzinom.

5. Ubacite razne vježbe u trening. Kada dođete u formu, polako u hodanje ubacite i druge vježbe po želji. Tako npr. možete raditi takozvane zidne sklekove. Stanite u lagani raskorak ispred zida otprilike jedan metar od zida. Položite dlanove na njega. Odgurujte se rukama od zida kao što biste se u standardnim sklekovima odgurivali od poda.

(Zadovoljna.hr)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...