Muče vas oštećeni u suhi krajevi i ispucala kosa?

Kada češljate kosu ona počne da se lomi i opada u pramenovima? Ako je ovo vaša svakodnevica potrebna vam je pomoć. I to urgentna!

Pakovanja i balzami koje možete kupiti u drogerijama sadrže hemikalije koje samo trenutno oporavljaju kosu. Ali zapravo efekt je suprotan. One ne snabdijevaju korijen kose hranjivim materijama, već samo omekšavaju kosu. Kosa nije nahranjena zdravim sastojcima i zbog toga se ne oporavlja već se iznova lomi i mrsi.

Ako želite da brzo, lako i zdravo oporavite kosu za sva vremena, rješenje je maska za kosu koja u sebi sadrži avokado i maslinovo ulje. Jednostavno isjeckajte i pomiješajte jedan avokado, jedno jaje zajedno sa jogurtom i sipajte jednu kašiku maslinovog ulja. Smjesu mješajte dok se sastojci ne sjedine.

Kosu raščešljajte i sastojke nanesite prstima, blago masirajući tjeme. Masku ostavite da djeluje 45 minuta, a zatim kosu operite šamponom. Da biste kosu oporavili ovu masku nanosite bar jednom sedmično u naredna tri mjeseca. Efekt će biti trenutan, a nakon nekoliko mjeseci reći ćete zauvijek zbogom balzamima i pakovanjima.

KOMENTARI:
Loading...