Tokom noći tijelo je u fazi obnavljanja i bori se da regeneriše kožu koja je tokom dana izlagana UV zračenju, zadimljenim prostorijama, šminki koja joj ne daje da diše, te bakterijama i drugim vrstama nečistoća.

Zato je neophodno da svaku večer prije odlaska na spavanje očistite lice losionom koji odgovara vašem tipu i stavite odgovarajuću hidratantnu kremu koja će nahraniti vašu kožu i koja je možda i važnija od one dnevne. Uključite nekoliko važnih sastojaka. Glikolna kiselina, retinol i crvene morske alge podstiču aktivaciju kolagena, zato birajte proizvode koji sadrže neke od ovih sastojaka. Na samu kožu blagotvorno će djelovati kreme i losioni u čijem sastavu se nalazi ekstrakt bijelog čaja i kamilice.

Spavajte na leđima. Ukoliko možete da stvorite ovu naviku, koja je idealna za čitavo tijelo i kičmu, ali i za kožu lica, uradili ste mnogo. Tokom spavanja sa strane ili na stomaku naše lice se gužva u jastuku i na taj način se stvara više bora. Također, ovaj položaj glave smanjuje nadutost ispod očiju, a time utiče i na podočnjake i bore u ovom predjelu lica. Koristite svilenu ili satensku jastučnicu.

KOMENTARI:
Loading...