Sezona virusnih infekcija i nagle promjene temperature mogu oslabiti vaš imunitet. Dolaskom hladnijih dana počeli ste šmrcati i kašljati ili to čine svi oko vas i samo čekate da i vas “pogodi”. Bez obzira je li vas već ulovila prehlada ili je želite izbjeći jačajući svoj imunitet, ova superhrana će vam itekako dobro doći.

Držite se ovih savjeta i prehlada će vas sigurno zaobići ove zime.

Riba – Iako je povezujemo uz ljeto, znajte da će vam itekako dobro doći i zimi. Različite vrste riba sadrže različite masne kiseline koje osnažuju imunitet i bore se protiv prehlade i gripe.

Bijeli luk – Sirovi bijeli luk proizvodi antioksidanse koji se bore protiv prehlade i djeluju na imunitet kao nijedna druga namirnica.

Čaj – Ništa ne funkcionira tako dobro kao šoljica vrućeg čaja u hladnim danima. Ne samo da će ublažiti grlobolju, nego i sadrži sastojke koji se bore protiv gripe.

Gljive – Sadrže antioksidanse, kalij, vitamine i vlakna koja, također, mogu poboljšati imunitet i pomoći vam u borbi protiv prehlade.

Batati – Slatki krompiri su vrlo dobar saveznik u očuvanju zdravlja u ovim hladnijim danima. Oni proizvode sastojke koji se pretvaraju u vitamin A, koji je nužan za održavanje jakog imuniteta.

KOMENTARI:
Loading...