Znanstvenici su potvrdili da konzumiranje bijeloga luka na prazan želudac povećava njegovu učinkovitost u smislu prirodnog antibiotika, jer su bakterije otkrivene i ne mogu se obraniti od “strašnog bijelog luka”. Učinak je još i jači ukoliko se luk pojede na prazan želudac!

Bijeli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzimi, eterična ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor i fosfor. Redovnom upotrebom bijelog luka potiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni pritisak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca. Također, odličan je antioksidans.

U historiji medicine, antibakterijska i antivirusna svojstva bijelog luka itekako su poznata. Njegovi sastojci podvrgnuti su brojnim istraživanjima koja su masovno dokazala njihovo djelovanje na infekcije uzrokovane bakterijama i virusima. Istraživanja potvrđuju i da bijeli luk ima značajna antikancerogena svojstva. Redovito konzumiranje većih količina smanjuje rizik od pojave mnogih vrsta raka, osobito raka rektuma i bubrega.

Moguće je konzumiranje bijelog luka u sirovom obliku bez imalo neugodnog mirisa, prenosi “zdravljebezdoktora.com”. Potrebno je pronaći domaći sitniji bijeli luk. Ugrubo rukama ogulite cijelu lukovicu na češnjeve ili režnjeve. Izdvojite 2-3 sitna režnja i stavite ih u malo vode da odstoje desetak minuta. Nakon toga, izvadite ih iz vode i jednostavno prstima ogulite kožicu koja će se lako skinuti s mokrog i natopljenog režnja. Nemojte koristiti nož jer je bitno da ne oštetite niti zarežete režanj.

On mora ostati cijeli i netaknut što je ključ za korištenje bijelog luka bez mirisa. Kada ste ogulili režnjeve popijte ih s čašom vode cijele baš kao što pijete tablete. Uradite to na prazan stomak najbolje barem 45 minuta prije jela.

KOMENTARI:
Loading...