Glavni sastojak napitka je peršin, biljka s visokim sadržajem antioksidanata i bogata vitaminima K, C i A. Stručnjaci ističu da nekoliko žlica sjeckanog peršina može osigurati dnevnu dozu vitamina K, 60 posto potrebne doze vitamina C i oko 50 posto vitamina A.

Također, peršin je izvor folne kiseline i željeza, a u narodnoj medicini koristi se kao pomoć pri liječenju dijabetesa, visokog tlaka, srčanih oboljenja i infekcije uha.

Ova biljka sadrži vlakna pa je odlična za zdravlje crijeva i prirodni je diuretik. Određena istraživanja pokazuju da peršin uspješno čisti tijelo od toksičnih tvari, naročito je dobar za izbacivanje žive iz organizma.

Pored peršina, ovaj napitak bogat je i mnogim drugim ljekovitim namirnicama, poput korijandera, kurkume, krastavca i đumbira. Korijander je prirodni antioksidans i bogat je vitaminima i mineralima. Pomaže kod detoksikacije, poboljšava probavu, sprječava nesanicu, smanjuje anksioznost i sprječava Alzheimerovu bolest.

Đumbir je odličan u borbi protiv upala, probavnih smetnji i mučnina, a kurkuma pomaže kod nadutosti i plinova. Svi ovi sastojci zajedno predstavljaju odličan mix prirodnih lijekova koji sprečavaju kronična oboljenja i imaju antikancerogeno djelovanje.

Napitak od peršina i krastavca

SASTOJCI

1 šaka isjeckanog svježeg peršina

šaka korijandera

1 oguljen krastavac

1/2 žlice izribanog đumbira

1/4 žličice kurkume u prahu

2 stabljike celera

sok od pola limuna

2 čaše vode

PRIPREMA

U blender stavite 1 šaku isjeckanog svježeg peršina, šaku korijandera, oguljeni krastavac, 1/2 žlice izribanog đumbira, 1/4 žličice kurkume u prahu, 2 stabljike celera, sok od pola limuna i 2 čaše vode.

Sve sastojke miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu. Napitak popijte odmah nakon pripreme.

Isprobajte, mnogima je pomoglo…

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...