Kada nam je hladno naše tijelo reaguje na to na načine kojih nismo ni svjesni. Evo nekih čudnih reakcija ljudskog organizma na hladnoću.

Svima se to dešava. Stručno ova pojava se naziva cutis anserina. Razlog zašto se dešava je adrenalin. Kada adrenalin krene kroz krv ovo što vidimo na površni kože je reakcija mikro nervnog sistema. Ne postoje medicinski dokazi da je taj proces može da naškodi ljudima, piše “Blic“.

Izađete napolje na hladnoću i određeni dijelovi tijela vašeg dečka se prosto smanje? To je priodna reakcija muškog organizma na hladnoću. Na taj način muško tijelo čuva testise, a time i spermatoziode i proizvodnju spreme, odnosno čuva mogućnost nastavka vrste.

Postoji debata oko toga da li su muškarci ili žene aktivnije zimi. Razlike u polovima svakako postoje. Neki ljudi misle da je zima podgreva muške strasti, da su oni tada zainteresovaniji za seks.

Mnogo studija je dokažalo da je ženama hladnije nego muškarcima, a razlog tome je to sposobnost žene da donese dijete na svet. Drhtavica je semo još jedna stvar sa kojom treba da se nosite kada inmate matericu o kojoj treba da brninete.

KOMENTARI:
Loading...