Mnogo se govori o štetnosti crvenoga mesa, ali to ipak nije toliko opasna namirnica. Ona postaje štetna u kombinaciji s bakterijama iz ljudskih crijeva. Ako one ne obavljaju posao kako treba, onda crveno meso može dovesti do štetnih posljedica.

Nedavna vijest o crvenom mesu, u kojoj je obznanjeno kako ta namirnica i nije toliko štetna koliko se govorilo posljednjih godina, razveselila je mnoge. Ali radost je bila kratkoga daha jer najnovije istraživanje pokazuje da crveno meso ipak nije dobro za zdravlje srca.

Stručnjaci sa klinike Cleveland pojasnili su da kombinacija bakterija koje se nalaze u ljudskim crijevima i nutrijenata iz crvenog mesa može dovesti do ateroskleroze, odnosno do nastanka plaka u arterijama koji dovodi do srčanih bolesti.

Iako ljudsko tijelo proizvodi karnitin u količinama dovoljnim za proizvodnju energije, ipak postoji rizik od srčanih bolesti i to zbog hrane bogate L-karnitinom poput crvenoga mesa. Što su veće količine takvih namirnica u organizmu, to su veće šanse za srčane bolesti.

KOMENTARI:
Loading...