Prema istraživanjima, četkica za zube može sadržavati više od deset miliona bakterija, kako piše Run Healthy Lifestyle. Stvari se još gore ako držite četkicu za zube na umivaoniku u blizini WC školjke.

Ovo su savjeti, kako da smanjite rizik od zaraznih bolesti:

Očistite svoju četkicu svaki dan
Nakon svakog četkanja zuba, operite četkicu pod tekućom vodom kako biste uklonili bakterije iz usta koje ste prenijeli na četkicu, kao i ostatak paste za zube.

Zamijenite svoju četkicu za zube nakon bolesti
Ako ste bili bolesni, i onda trebate kupiti novu četkicu za zube kako bi se smanjio rizik od ponovne bolesti.

Zamijenite svoju četkicu za zube svaka tri mjeseca
Nemojte čekati da vaša četkica postane stara i izlizana, pa da je zamijenite novom. Istrošena četkica neće ukloniti bakterije, hranu sa zuba, ako je ne mijenjate često. Najmanje svaka tri mjeseca.

Držite četkicu za zube podalje od WC školjke
Ako želite spriječiti širenje bakterija na četkicu za zube, držite je podalje od WC školjke. Ako nemate drugog izbora, barem zatvorite školjku prije nego što pustite vodu. Također, sklonite četkicu od umivaonika.

Držite četkicu za zube na suhom mjestu
U idealnim uvjetima četkicu treba čuvati na suhom mjestu, uspravno, gdje ima dovoljno zraka kako bi se osušila.

Ne dijelite svoju četkicu za zube s drugima
Bez obzira na to koliko vam se sviđa vaš dečko, ne dijelite četkicu za zube. U stvari, na taj način, možete staviti i sebe i njega u opasnosti od zaraze raznih infekcija. Različiti ljudi imaju različite količine bakterija u ustima, tako da to nije vrijedno rizika.

KOMENTARI:
Loading...