Navodeći da je spomenik visine preko sedam metara sagrađen u mjestu Sela pri Kamniku, oko 30 kilometara sjeveroistočno od Ljubljane, “Washington post” piše da je predsjednik Trump konačno dobio spomenik u domovini svoje supruge, ali i da je moguće da mu se neće svidjeti.

List piše da je na spomeniku Trump prikazan odjeven u plavo odjelo sa crvenom kravatom, kao i da se u njegovim plavim očima ogleda “žestina” u pogledu.

  Trumpova desna ruka uzdignuta je sa stegnutom pesnicom, a cijela statua, kako navodi list, liči na “božićnu krckalicu za orahe”.

Čini se, takođe, da statua još nije dovršena, s obzirom da su na njoj i dalje postavljene merdevine, dok je u blizini vidljiva gomila drvene građe, navodi “Washington post”.

BBC News (World) @BBCWorld  

The @POTUS statue has divided opinion

https://bbc.in/2zxwWbr 

A composite picture shows the wooden statue of Donald Trump (left) next to the statue of Melania.

Trump gets own ‘Statue of Liberty’ in Slovenia

The wooden monument follows a statue of his wife that drew comparisons to a Smurfette.

bbc.com 1077:28 PM – Aug 29, 2019Twitter Ads info and privacy

 49 people are talking about this  

Statua je postavljena preko puta lokalne vatrogasne stanice, na maloj raskrsnici na putu koji mještani koriste za odlazak na svoje poslove u Ljubljanu, dodaje američki list.

Čovjek koji je osmislio statuu i koji je dao intervju za lokalnu televiziju Kanal A, ali i koji nije imenovan, kaže da je imao ideju da Trumpa predstavi u stilu Supermena ili čuvene njujorške Statue slobode, piše “Washington post”.

altMitra Nazar @Mitrala  

After the much debated abstract wooden Melania Trump statue in Slovenia. There’s now one of her husband too, and it’s similarly flattering. Or, judge for yourself. https://www.washingtonpost.com/politics/wooden-statue-of-trump-pops-up-in-slovenia-his-wifes-home-country/2019/08/28/9c77e464-c9a7-11e9-a4f3-c081a126de70_story.html …

View image on TwitterView image on Twitter 4110:49 AM – Aug 29, 2019Twitter Ads info and privacy

 15 people are talking about this  

Umjetnik, kome je grupa mladih ljudi pomogla u izgradnji statue, rekao je u televizijskom intervjuu da spomenik “predstavlja provokaciju, zato što je svijet pun populizma”, prenosi “Washington post”.

Navodeći da su o Trumpu u Sloveniji mišljenja podjeljena, vašingtonski dnevnik piše da ga mnogi Slovenci poštuju, naročito zbog toga što je njegova supruga postala najpoznatija ličnost iz Slovenije.

List piše i da je statua postavljena tako da Trumpovo lice gleda u pravcu Melanijinog rodnog sela Sevnice, koje je napustila kao mlada devojka kako bi se posvetila karijeri manekenke.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...