Hrana koja se pojavljuje na listama najpopularnije može vam pomoći da bolje jedete u godini koja je počela. O kojim je gastronomskim trendovima riječ, saznajte u nastavku.

Danas postoje brojni alati koji će vam pomoći transformisati povrće u rezance nalik tjestenini. Ta tjestenina, bogata hranjivim tvarima, pomoći će vam da jedete više povrća, a time ćete smanjiti unos kalorija i rafiniranih žitarica.

Za postizanje povrća nalik tjestenini nisu potrebni skupi kućanski aparati. Povrće koje će se najbolje transformisati u ukusnu tjesteninu su mrkva, repa i tikvice koje možete kombinovati s finim pesto umakom kako biste stvorili jelo inspirisano azijskim kulinarstvom. U brojnim kuharicama i na kulinarskim blogovima pronaći ćete mnoštvo recepata posvećenih upravo tjestenini od povrća koja će definitivno biti trend i u ovoj godini.

Mahunarke grah, grašak, leća i slanutak dobivaju novo poštovanje. Ujedinjeni narodi proglasili su ovu godinu Međunarodnom godinom mahunarki, u kojoj će javnosti osvijestiti bit tih suhih sjemenki savršenih za pravilnu prehranu i s dobrim utjecajem na okoliš. Masti mogu potpuno promijeniti svoju lošu reputaciju već ove godine, kada je i znanstveno dokazano da je vrsta masnoća važnija od njihove količine. Umjesto nemasnog, fokus je na zdravoj masti – nezasićenim vrstama koje se nalaze u maslinovu ulju, mesnatim ribama poput lososa, maslinama, orašastim plodovima i sjemenkama.

Možda najveći benefit za populariziranje zdravih masti leži u namirnici avokadu koja je puna mononezasićenih masti. Jedan trend korištenja avokada definitivno se posebno istaknuo. Riječ je o avokado tostu koji se priprema tako što se razbijeni avokado stavi na prepečeni hljeb koji se zatim polije vrućim umakom ili prženim jajima.

Kombinacija jaja i avokada i dalje će biti veliki kulinarski trend u 2016., a najpoznatiji recepti su oni za salatu s avokadom i jajima i pečenim jajima u polovini avokada. Ostali trendi avokado recepti koji isključuju popularni recept za stvaranje guacamole umaka su pečeni avokado krompirići, sushi od avokada, humus, umak za tjesteninu i preljev za salatu od avokada. Slatka primjena avokada uključuje razne pudinge, smoothies pripravke, kolače, torte od sireva, sladoled i slično.

KOMENTARI:
Loading...