POTREBNO

10 tankih kora za savijaču

300g mlade koprive

4 krumpira

1 veći luk

2 sirna namaza

2 jaja

vegeta, sol, papar

Za preljev: 2,5 dl temeljca (voda sa kockom za juhu)

PRIPREMA

Koprive oprati, pa ih kratko blanširati. Za ovo je dovoljno da ih uronite u kipuću vodu na 10 minuta. Vodu od blanširanja svakako bacite jer u njoj se nalazi mravlja kiselina iz listova koprive koja bi mogla naškoditi vašem želucu.

Krumpir oguliti i naribati na krupniji ribež, a luk sitno nasjeckati.

Pomiješati u posudi naribani krumpir, koprivu koju ste ocijedili i sitno nasjeckali, luk, sirni namaz i jaje, začiniti po ukusu i dobro promiješati.

Nadjevom premazivati kore, zarolati, složiti ih u lim na papir za pečenje, premazati uljem i peći u pećnici na 175ºC oko 30 minuta. Nakon toga izvaditi pitu, preliti je temeljcem i vratiti u pećnicu na još 15 minuta. Pita je gotova kada upije sve sokove od temeljca i kada lijepo porumeni.

Dobar tek!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...