SASTOJCI

500 g svježih jagoda

1,2 kg ricotta sira

20 g bijele mljevene želatine

150 g šećera

1 vanilin šećer

1 limun

2 biskvit podloge za tortu

500 ml vrhnja za šlag

šećer u prahu

PRIPREMA

Jagode operemo i očistimo, a sok od limuna iscijedimo.

U tavicu stavimo mljevenu bijelu želatinu, prelijemo ju vodom (po uputama na pakiranju) i stavimo na stranu 10-ak minuta, da nabubri. Za to vrijeme od vrhnja za šlag istučemo čvrsti šlag.

U zdjelu sa sirom ricotta dodamo kristalni i vanilin šećer, ulijemo sok od limuna i izradimo jednoličnu smjesu.

Tavicu sa želatinom stavimo na slabu vatru i pjenjačom miješamo 2-3 minute, dok se potpuno ne rastopi.

Zatim dodamo 2-3 žlice smjese od sira, promiješamo i dobivenu mješavinu prelijemo u posudu sa smjesom od sira i dobro izmiješamo sastojke.

Potom dodamo šlag i izradimo kremu.

Na stalak za torte stavimo stijenku kalupa za torte i papirom za pečenje ju obložimo.

Na dno stavimo biskvit podlogu za torte, premažemo ju slojem od polovice dobivene kreme i na nju stavimo jagode, tanjom stranom prema gore.

Preostalom kremom prekrijemo jagode, poklopimo biskvitom i stavimo u hladnjak na 4-5 sati.

Rashlađenu tortu posipamo šećerom u prahu, narežemo ju na kriške i poslužimo.

U slast!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...