Novi James Bond se vraća na veliko platno sa filmom “Spectre”, a britanski glumac Daniel Craig se po četvrti put našao u ulozi najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu, dok će Bondovog najvećeg neprijatelja i šefa kriminalne ogranizacije “Spectre” igrati Christoph Waltz.

Film govori o misterioznoj poruci koja dolazi sa nepoznatog izvora i postavlja Bonda u zlokobnu organizaciju.

Istovremeno čuvena M se nastavlja boriti s političkim pritiscima koji ugrožavaju budućnost organizacije MI6. Tajni agent 007 kreće u misiju u Meksiko, a nakon toga i u Rim, gdje će upoznati Luciju Skiaru, misterioznu zavodnicu i udovicu poznatog kriminalca koju glumi Monica Belucci. Bond će se infiltrirati na tajni sastanak i otkriti postojanje zlokobne organizacije pod imenom “Spectre”.

Agent 007 će tajno zatražiti pomoć kako bi pronašao Medlin Svan, kćerku njegovog neprijatelja, kod kojeg se nalazi trag koji bi vodio do otkrivanja “Spectre” i njenog uništenja. Kao kćerka ubice Medlin razumije Bonda više od bilo koga drugog, a kako se bude približavao srcu “Spectre” otkriće zastrašujuću povezanost između sebe i neprijatelja koga sve vrijeme pokušava da pronađe.

“Spectre” će biti 24. film o tajnom agentu 007, kojeg producira kuća “EON Productions”. Premijera filma je zakazana  za 6. novembar 2015. godine. Sam Mendes potpisao je režiju i ovog nastavka.

Najnoviji nastavak kultnog filma donosi i uzbudljive scene jurnjave italijanskom prijestonicom. Neki od automobila koji se pojavljuju u filmu izrađeni su isključivo za potrebe snimanja opasnih scena potjere.

U filmu “Spectre” Daniel Craig će voziti aston martin DB10 – model posebno dizajniran za film, dok će loši momci dobiti ključeve hibridnog superautomobila – jaguara C-X75. Jedna od najboljih scena u filmu uključuje potjeru ulicama Rima u kojoj učestvuju aston martin i jaguar.

Za filmsku scenu koja će trajati samo četiri sekunde uništen je aston martin u vrijednosti od 37 miliona dolara.

Prema nezvaničnim pisanjima stranih medija, Danijel Krejg će glumiti u najmanje još jednom filmu u Bondu.

KOMENTARI:
Loading...