Bankar Srđan Djaković, za kojim policija već danima traga zbog sumnje da je pronevjerio 11,5 miliona kuna iz poslovnice OTP banke u centru Vrlike, bio je omiljen među sugrađanima: muškoj ekipi bio je drag jer je bio galantan, a među ženama jer je uz uglađenost i darežljivost bio vrlo šarmantan.

Mnoge Vrličanke će reći, naravno anonimno, da je Srki bio zavodnik, pa čak i otrov za žene. A one koje nisu “padale” na njegove osvajačke sposobnosti kažu kako je bio ženskar i “mlatimudan”.

Tokom posljednja dva dana, koja su novinari 24sata.hr proveli u ovom gradiću u Dalmatinskoj zagori, od mnogih su čuli da je Srki bio veseljak, uvijek ljubazan i spreman svima pomoći.

U kafićima u kojima je Srki danima top tema predlažu i da se po njemu imenuje ulica, da organiziraju proteste da ga se pusti na miru, a neki kažu i da bi “kleknuli i poklonili mu se do poda, ali bole ih koljena”.

Na spomen Srkija većini je prva riječ “legenda”, no neki mu i nisu baš tako skloni jer su ga smatrali nametljivim i pohlepnim.

– Ma slobodno napišite da bi mu svaka dala – ruga se jedna Vrličanka, a mještani ovog uspavanoga grada tvrde da je Srki volio žene i da su žene voljele njega.

– A ta koja to priča, nju sigurno nije pitao bi li mu dala – smiju se Vrličani demantirajući tako one sugrađanke koje su se usudile sprdati se sa Srkijevom etiketom vrličkog Don Juana.

No šalu na stranu, iako je mnogima učinio silne usluge, jer mnogi su se problemi, što s doktorima, što s raznim institucijama rješavali preko Srkija, neki kažu da nije ništa radio ako nije imao koristi.

– Svi znaju da je živio iznad svojih mogućnosti. Imao je nedavno problema s policijom jer se zakačio tokom lova, potukao se s nekim. Pomagao je on drugima, ali je prvenstveno gledao sebe. Išlo se na večere po restoranima u Splitu, Šibeniku, Sinju, bio je frajer, častilo se. Prošle je sedmice prepisao Mercedes na sina, znači da se već pripremao za odlazak – kaže jedan Vrličanin.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...