Postoje neke male stvari i trikovi koje mogu zaista da vam pomognu da održavate svoj auto, popravite ga, čak i da učinite vožnju lakšom, a čak i da poboljšate svoj prevoz.

Kutija za žitarice kao kanta za đubre

Kupite plastičnu kutiju za žitarice u svakom marketu ili prodavnici sa plastikom, stavite kesu unutra i stavite kod suvozačevog sedišta. Bacite tu male papire, kutije od cigareta, pepeo i pikavce itd., dok ne stignete na benzinsku stanicu kako biste je ispraznili.

Nemojte da zaboravite na kojoj strani vam je rezervoar

Ponekada se možda ne sjetite na kojoj strani vozila vam se nalazi rezervoar, ako vam se to desi, samo pogledajte kontrolnu tablu i stranu na kojoj se nalazi simbol za gorivo. On je ili na lijevoj ili na desnoj strani table. To je istovremeno i strana na kojoj se nalazi rezervoar. Neki automobili čak imaju i male strelice sa strane koje vam pokazuju gde vam je rezervoar.

Potrebna vam je pomoć sa izvlačenjem iz snijega

Ovo je lako. Samo koristite gumene podnice iz auta. Stavite po jednu iza ili ispred svakog točka u zavisnosti gde hoćete da idete, a podnica će dati dovoljno trenja vašem autu da počne da se kreće. Ne zaboravite da ih poslije pokupite jer ko zna, možda će vam opet zatrebati.

Popravite pukotine na šoferci sa lakom za nokte

Ako primjetite malu pukotinu ili ogrebotinu na šoferšajbni, samo uzmite bezbojni lak za nokte i nježno premažite taj dio. Dozvolite da se osuši i ponovite. Ovo će zakrpiti pukotinu i daće vašoj šoferki malo više života prije nego što pukotina postane veća.

Koristite grijač za sjedište da se ne ohladi hrana!

Recimo da uzimate picu ili neku brzu hranu kada se vraćate kući sa posla. Neka vam ostane topla tako što ćete je smjestiti na suvozačevo sjedište i staviti temperaturu na najjače. Ovo je trik i za mnoge dostavljače hrane koji nemaju termalnu kesu.

Koristite cipelu kao držač za čašu ili šolju

Ovo nije samo trik za auto, ovo može da posluži bilo gdje, bilo kada!

Parkirajte auto da gleda prema istoku kako bi vam se odmrzla ujutru šoferšajbna!

Da, baš tako! To je činjenica. Jutarnje sunce će držati vaše prozore i stakla odmrznutim jer će ga grijati dovoljno da se ne stvori led. Ovo funkcioniše odlično preko cijele godine. Ako već možete da se okrenete ka Istoku – uradite to!

Očistite maglovite i prljave farove sa pastom za zube

Svi znamo koliko je ovo naporno i one tečnosti koje navodno čiste svjetla tako lako, jednostavno ne rade. Pasta za zube će vam dati mnogo bolje rezultate. Uzmite staru četkicu, stavite malo paste za zube i oribajte farove da blistaju!

Uklonite ulubljenja sa suhim ledom

Obavezno nosite gumene rukavice jer suhi led umije da peče. Uzmite šaku punu suvog leda i nježno pređite preko svakog ulubljenja, ogrebotine i gledajte kako se dešava magija na vaše oči. Sve nestaje. Suhi led je teško naći, zato pogledajte prvo naokolo.

Koristite gumice kao držače za telefon

Jedna elastična gumica kroz vaš otvor za ventilaciju može da drži vaš telefon. Možete da pričate na spikerfon, gledate gugl mape, slušate muziku bez da se zezate sa telefonom dok vozite.

Odpušivač za izvlačenje udubljenja

Svaki kućni odpušivač može da odradi posao. Ako imate mala ulubljenja na vratima ili branicima, samo stavite odpušivač preko tih oblasti i rješeno! Trebalo bi da vrati udubljenje na mjesto sa lakoćom.

Komentari: