Istinitost izreke “vjeran kao pas” ili “pas je najbolji prijatelj čovjeka” na najljepši način potvrdila je jedna starija keruša iz okoline Valbžiha na jugozapadu Poljske.

Ona je, kada je njenom vlasniku u kući pozlilo, istrčala lajući napolje, hrabro zaustavila autobus, insistirala da vozač izađe napolje i odvela ga kući da pomogne njenom onesviještenom vlasniku. Nažalost starijem Poljaku, udovcu koji je živio sam u kući sa kerušom Tigrom pomoći nije bilo i iako je prevezen u bolnicu, preminuo je, a keruša se prije dvije nedjelje našla u lokalnom azilu za pse.

Za Tigru i njen podvig, međutim, nasreću su saznali dobrovoljici iz poljske fondacije za zaštitu životinja Manija pomaganja.

Oni su se rastrčali da nađu porodicu pokojnog vlasnika što je na početku išlo teško jer se tek nedavno doselio u okolinu Valbžiha i susjedi o njemu nisu mnogo znali ali na kraju su uspjeli i pronašli njegovu djecu koja žive u Njemačkoj.

Nakon dirljivog susreta Tigre sa kćerkom vlasnika u azilu, pseći anđeo čuvar, kako su Tigru u međuvremenu prozvali, sada uživa u svom novom domu sa djecom vlasnika u Njemačkoj.

KOMENTARI:
Loading...