Svijet ljepote dobio je sinoć novu kraljicu. Njeno ime je Stefanie Del Vale, a dolazi iz Portorika.

Predstavnica Bosne i Hercegovine, 19-godišnja Halida Krajšnik na 66. takmičenju najljepših djevojaka za Miss svijeta nije se plasirala u top 20.

Prošlogodišnja Miss svijeta Miria Lalaguna iz Španije krunu je u dvorani National Harbor u Washingtonu predala svojoj nasljednici koja je dočekala ne uspijevajući sakriti emocije.

Nakon toga su sve djevojke izašle na pozornicu i držeći se za ruke otpjevale zajedničku pjesmu poslavši svijetu poruku ljubavi i prijateljstva. Pritom su najviše pažnje privlačile upravo prekrasna nova Miss svijeta u nježno rozoj haljini i njena grandiozna kruna.

Prije velikog finala 117 takmičarki tri sedmice su se vrijedno pripremale i učestvovale u nekoliko ostalih takmičenja. Sudije su procjenjivale učesnice na osnovu njihovih nastupa i u prethodnim izazovima koja su pred njih postavljana.

Miss Indonezije osvojila je titulu pobjednice takmičenja “Ljepota sa svrhom”, a Miss Filipina je bila najbolja u oblasti Multimedije. Najtalentovanija je bila Miss Mongolije, dok je u sportu briljirala Miss Kukovih Otoka. Kineska predstavnica slavila je u takmičenju top modela.

Voditelji ceremonije Megan Jung i jason Kuk prvo su proglasili top 20 djevojaka, a među njima su se našle predstavnice Mongolije, Indonezije, Filipina, Mađarske, Kenije, Portorika, Indije, Kine, Brazila, Australije, Dominikanske Republike, SAD-a, Slovačke, Belgije, Francuske, Koreje, Kukovih Otoka, Gane, Japana i Tajlanda.

Komentari: