Viber je objavio zanimljive statistike o svojim korisnicima u regiji.

Ako osjećate da će 2018. biti vaša sretna godina, vjerojatno to možete zahvaliti Viberu čiji je Blagdanski chatbot, jedinstveni servis za dvosmjernu digitalnu komunikaciju, korisnicima iz svojih vodećih tržišta, Središnje i Istočne Europe, pružio mogućnost dizajniranja blagdanske čestitke u standardnom ili GIF formatu, ukrašavanje prvog digitalnog božićnog drvca s troje prijatelja – ili osvajanje poklona, novih šarmantnih sticker paketa putem sudjelovanja u novogodišnjem kvizu.

Viberov blagdanski chatbot je lansiran 17. prosinca, a u sljedećih trideset dana privukao je više od 3.100.000 jedinstvenih korisnika. Zanimljivo je da rezultati koji odražavaju preferencije Viber korisnika u ključnim zemljama regije – Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska i Srbija, pojedinačno daju znatno drugačije rezultate, čime se potvrđuju kulturološke i lifestyle razlike unutar regije. Točnije, omiljena metoda slanja blagdanskih čestitki putem Vibera u našoj regiji je digitalna razglednica u standardnom ili GIF formatu i kreirano ih je oko 2 milijuna. S veseljem je okićeno 40.000 digitalnih božićnih drvaca, a u ukrašavanju svakog drvca je sudjelovalo četvero Viber korisnika.

Novogodišnji Viber bot kviz o običajima, navikama i preferencijama, ispunilo je 400.000 ”kvizoljubaca” među kojima je iz Bugarske njih 45.622, iz Srbije 101.164, Grčke 91.473, Mađarske 66.768 i 66.768 iz Hrvatske.

U kvizu je, gledajući postotak, sudjelovalo najviše Srba – 27%, slijede Grci sa 24%, Hrvati – 19%, Mađari – 18% i Bugari – 12%. Ukupno gledajući, omiljeni odgovor na pitanje: ”Kakva će vam biti nova 2018. godina?” bio je ”Stabilna u stvarnosti”! S obzirom da uživamo u praktičnoj strani života, neizbježno je da će mnogi užitak pronaći u malim stvarima poput plaćanja računa; a tako će otprilike izgledati sreća za većinu – ”igranje na sigurno”!

Jedino su Mađari sreću skloni promatrati u obliku ”sretnih trenutaka i dobrih tuluma”. Drugi omiljeni odgovor u svim regijama je zločesti ”Badass” odgovor. Bugari, Hrvati i Grci zabavu biraju kao treću opciju, romantičnim Mađarima je na trećem mjestu ”Ljubavna avantura”, a nepredvidivim Srbima je treća opcija ”Puno iznenađenja”.

Ako pojedinačno promatramo ponuđene odgovore među korisnicima u različitim zemljama, doznajemo da ”puno iznenađenja” uglavnom biraju zamišljeni Hrvati, Srbi svoju strast za nepredvidivim i za partijanjem izražavaju birajući ”Puno sretnih trenutaka (i dobrih tuluma)”. ”Ljubavnim avanturama” se najviše nadaju Mađari, ”Badass” odgovor se najviše sviđa Bugarima, a ”Stabilno u stvarnosti” u Grčkoj se savršeno reflektira na aktualne mjere štednje.

Razvijen od strane vodeće bugarske tehnološke i softverske tvrtke Connecto, Viberov blagdanski chatbot je probio led i poput vatrometa raspršio blagdanske iskrice po cijeloj regiji jer su ga korisnici dočekali raširenih ruku te sve više počinju koristiti prednosti chat bota. Stoga, ako se osjećate sretno i optimistično na početku nove godine, zahvalite Viberu jer je on zaslužan za dobre vibracije. Savršeno je vrijeme za osjećati se optimistično, progresivno, odlučujuće i kreativno, a sve to podijelite i sa svojim bližnjima putem Viberovog blagdanskog chatbota.

KOMENTARI:
Loading...