Ellen Bown (46) rodila je tri puta, ali je majka samo jednom djetetu. Drugi dvoje su joj polubrat i polusestra. Neobična je to pričao o obitelji iz Velike Britanije i surogat majčinstvu.

Ellen je pristala biti surogat majka svojoj majci Jenny (65) i očuhu Tonyju (54) kojima je rodila blizance Alex i Ruth (12) i koji su joj sada, legalno, polubrat i polusestra. Bown ima kćer Maddy (17) kojoj su Alex i Ruth također polubrat i polusestra, ali isto tako i ujak i teta, no svoj odnos opisuju kao onaj braće i sestara.

Da bi stvar bila čudnija, blizanci su Ellenina biološka djeca jer su korištena njezina jajašca i sperma njezinog očuha pri oplodnji, tako da su im Jenny i Tony istovremeno roditelji, ali i baka i djed, pišu 24sata.hr.

Bliski su i žive skladno

No, komplicirani odnosi nisu ih spriječili da žive skladnim obiteljskim životom i da djeca imaju sretno djetinjstvo.

Jenny kaže da se trude ponašati u skladu s posvojenim odnosima što znači da blizanci nju i Tonyja zovu mama i tata, no sve je malo kompliciranije s Ellen koju su Alex i Ruth zvali ‘Tummy Mummy’ (trbuh mama) dok su bili mlađi, ali sada je samo oslovljavaju imenom.

– Od početka smo iskreni s njima o tome tko je odakle došao. Maddy je imala pet godina kada sam rodila blizance. Ona je znala da u mom trbuhu raste nešto za djeda i baku i da će djeca nakon rođenja živjeti s njima – kazala je Ellen za Daily Mail.

Alex kaže da je u školi stalno ispituju o njezinoj obitelji, ali ona kaže da su sve to samo etikete i da je njezina obitelj sasvim normalna. Svi su u bliskim odnosima i žive svega 10 minuta vožnje jedni od drugih.

‘To je bila najprirodnija stvar na svijetu’

Jenny i Tony su se upoznali 1992. i nisu razmišljali o djeci jer je Jenny već imala odraslu kćer i sina, a i pet godina prije toga bila je i na histerektomiji. Nakon što su se 1999. vjenčali upravo je Ellen predložila da imaju djecu. Jenny je razmišljala o surogat majci i ponovo je Ellen uskočila s prijedlogom da upravo ona rodi djecu svojoj majci jer nije htjela da to napravi netko tko je obitelji stranac.

– To je bilo u pravo vrijeme u mom životu. Činilo se kao najprirodnija stvar na svijetu – kaže Ellen koja je u vrijeme trudnoće s blizancima imala 32 godine i bila samohrana majka.

S obzirom na to da je Jenny ostala neplodna, iduća prirodna stvar im je bila da iskoriste Ellenina jajašca.

– Ne bih se osjećala ugodno da sam posvojila djecu nekih stranaca s kojima nisam biološki ni genetski povezana i kojima ne znam obiteljsku povijest. Ovako sam biološki povezana s njima jer su, genetički, moji unuci – objašnjava Jenny.

No nije sve prošlo bez problema. Liječnici su morali dati svoj pristanak da se iskoriste Ellenina jajašca, a to nisu napravili olako i Ellen je zatrudnjela tek nakon više pokušaja oplodnje. Nakon poroda Jenny i Tony su djecu posvojili već za tjedan dana, a Ellen im je mlijeko pakirala u bočice. Tony je presretan što je dobio priliku da bude otac pa makar i na ovako neobičan način.

KOMENTARI:
Loading...