Urnebesan i istinit video: Svi imamo iste fotke na Instagramu za vrijeme putovanja

Da samo potpali pod veliki uticaj Instagrama i šablona koji se ponavljaju na istom, dokazuje sljedeći videosnimak.

Pasoš, krilo aviona, knjiga i čaj te “naslanjanje” na kosi toranj u Pizi samo su neki od prizora u urnebesnom videu koji dokazuje koliko smo zaista (ne)kreativni na Instagramu.

Ako koristite društvene mreže, a posebno Instagram, onda već otprilike znate kakve fotografije tamo možete da pronađete. Putovanja su se odavno profilirala kao ultimativni cilj svakog “naprednog” Instagram korisnika – gdje god da se zaputite, ne zaboravite da to dokumentujete i naravno, objavite.

Da se razumijemo, niko ne tvrdi da takve fotografije nije lijepo da vidimo ili da su nepoželjne, ali sigurno ste primijetili kako one uglavnom izgledaju gotovo identično.

I to nije samo vezano za putovanje; zna se kakve se fotografije objavljuju s plaže, izlaska ili kakvog vjenčanja, kao i koji su im pripadajući haštagovi. Upravo je taj fenomen zaintrigirao izvjesnog Olivera, čovjeka koji je napravio video sa stotinama istih fotografija koje su ljudi objavili na Instagramu, prenosi Buro247.hr.

Oliver je inspiraciju dobio na svom putovanju u Rim, a za The Verge je komentarisao kako mu se čini da su turisti manje fokusirani na doživljaj mjesta na kojem se nalaze, a više na fotografisanje uvijek istih prizora kojim će se kasnije hvaliti na društvenim mrežama. Drugim riječima, niti doživljavamo puno iskustvo putovanja, niti imamo želju da budemo kreativni.

O čemu je tačno riječ, pogledajte u videosnimku.