Zaposlenici Volkswagena su prošle godine su u fabrikama radili pod velikim pritiskom, pa će uprkos aferi Dieselgate dobiti bonus od 3.950 eura.

Volkswagen će uskoro potpisati konačnu nagodbu s američkom vladom koja se odnosi na aferu Dieselgate, a zasad nije poznato koliku će kompenzaciju i kaznu morati platiti. No, čini se da to nije poblem za kompaniju, koja je najavila da će zaposlenicima svojih fabrika podijeliti po 3.950 eura za fiskalnu 2015. godinu.

“Zaposlenici Volkswagena su pokazali veoma dobre timske performanse prošle godine uprkos teškoj situaciji. Njihova velika predanost zaslužuje priznanje i nagradu u vidu dijela profita, što je jasan znak Upravnog odbora i Ranog vijeća da se svi zajedno nosimo s tešeškom situacijom”, izjavio je član Volkswagenove uprave za ljudske resurse Karlheinz Blessing.

Prošle godine su zaposlenici dobili bonus 5.900 eura. Ako se prodaja ne poboljša, bonus bi sljedeće sedmice mogao biti još manji. Prodaja VW vozila u aprilu je pala 3,9 posto u poređenju na isti period prošle godine.

Ipak, prodaja vozila iz VW Grupe bilježi rast u posljednja četiri mjeseca od 0,6 posto, jer su Audi, Škoda, Seat, Porsche, MAN i Scania povećali prodaju.

KOMENTARI:
Loading...