Suočene sa smrću, zvijezde pokazuju da su samo obični smrtnici koji se u miru žele oprostiti od svojih voljenih. I dok su neki ostavljali dubokoumne poruke, neki su bili manje inspirirani, nisu prestali glumiti ili su se pak od ovoga svijeta željeli oprostiti na komičan ili ironičan način.

Ovo su posljednje riječi nekih slavnih ličnosti:

George Harrison: ‘Volite jedni druge’

Član legendarnih Beatlesa preminuo je 2001. godine u 59. godini daleko od očiju javnosti. Umro je u kući dugogodišnjeg prijatelja u Los Angelesu, a uz njega su u posljednjim trenucima bili samo supruga Olivija i sin Dhani.

Bob Marley: ‘Novac ne može kupiti život’

Slavni muzičar svoje posljednje riječi uputio je sinu Ziggyju, a izgovarajući ih, mislio je na neuspješnu borbu s rakom unatoč potrošenom novcu. Bob je umro 1981. u 37. godini. Pokopan je na Jamajci s pet predmeta u grobu: Biblijom, svojom električnom gitarom, nogometnom loptom, pupoljkom marihuane i prstenom koji je stalno nosio.

Isadora Duncan: ‘Zbogom, prijatelji moji. Odlazim prema slavi’

Slavna plesačica i kreatorica modernog oblika plesa tragično je preminula u 50. godini. Tijekom vožnje automobilom šal koji je nosila oko vrata zapleo se u točak automobila i ugušio je. Prije nego je sjela u automobil svoje posljednje riječi izgovorila je prijateljima među kojima je bila Mary Desti.

James Brown: ‘Večeras odlazim. Želim da paziš na moju suprugu i malenog čovjeka. U vatri sam. Gorim. Gorim’

james-brown-1985-billboard-650x430

Legendarni kum soula preminuo je u 74. godini 2006. od srčanog udara. Svoje posljednje riječi uputio je svom menadžeru i dugogodišnjem prijatelju, a nakon toga je tri puta duboko udahnuo i zatvorio oči.

Marvin Gaye: ‘Dobio sam što sam želio. Nisam mogao to sam učiniti, pa sam natjerao njega da me ubije’

Legendarnog soul pjevača ustrijelio je njegov otac 1984. godine uoči njegovog 45 rođendana. Marvin je posljednje riječi uputio bratu koji ga je držao u posljednjim minutama života nakon što mu je otac revolverom, koji mu je sam Marvin poklonio, tri puta pucao u prsa.

Bo Diddley: ‘Odlazim u raj’

Legendarni blueser preminuo je 2008. u 80. godini od zatajenja srca poslije višemjesečne borbe s bolešću. U trenutku smrti bio je okružen članovima porodice.

Billie Holiday: ‘Nemoj toliko žuriti’

Legendarna jazz pjevačica nije se mogla nositi sa slavnom bez droge i alkohola. Billie je živjela rastrošnim i ubrzanim životom, a preminula je 1959. u 45. godini života.

Oscar Wilde: ‘Moje tapete i ja se borimo u dvoboju smrti. Netko od nas mora otići’

Irski dramatičar i pisac prije smrti boravio je u zatvoru. Nakon što mu je zdravlje ozbiljno narušeno pušten je na slobodu. Preminuo je 1900. u Parizu od meningitisa u 47. godini.

Alfred Hitchcock: ‘Nikada se ne zna kraj. Neko mora umrijeti kako bi točno znao što se događa nakon smrti, iako katolici imaju nadu’

Filmski reditelj i pisac preminuo je od zatajenja bubrega 1980. u svom domu u 80. godini života. Uz njega su bile njegova supruga Alme i kćer Patricia.

Frank Sinatra: ‘Gubim’

sinatra-1

Sinatra je preminuo 1998. od srčanog udara u 83. godini, a svoje posljednje riječi uputio je supruzi Barbari nakon što ga je izazivala da se posvađaju.

Wolfgang Amadeus Mozart: ‘Okus smrti je na mojim ustima. Osjećam nešto što nije s ovoga svijeta’

Austrijski skladatelj preminuo je u 36. godini života. Iako su postojale spekulacije da ga je otrovala njegova žena ili njen ljubavnik, ali i razne druge, naučnici smatraju da je za preranu smrt genijalnog glazbenika kriva upala grla izazvana streptokokom.

Victor Hugo: ‘Vidim crno svjetlo’

Slavni romanopisac preminuo je u 84. godini u Parizu, a njegova smrt popraćena je masovnim javnim žaljenjem. Njegovoj pogrebnoj povorci koja je krenula od Slavoluka pobjede do Panteona gdje je pokopan pridružilo se više od 2 miliona ljudi.

Kurt Cobain: ‘Nemam više strasti, i zato zapamtite, bolje je izgorjeti neko izblijedjeti. Mir, ljubav, empatija’

kurt-cobain-mtv-unplugged-650

Frontman Nirvane preminuo je u 28. godini. Njegovo tijelo pronašao je električar koji je došao ugraditi alarm. Obdukcijom je utvrđeno da je u krvi imao visoku koncentraciju heroina i diazepama, a pucao si je u glavu. Kurt je pokraj sebe ostavio oproštajno pismo.

Elvis Presley: ‘Idem čitati u kupaonicu’

Elvis Presley 1

Kralj rock ‘n’ rolla imao je 42 godine kad je umro na podu kupaonice. Popio je preveliku dozu tableta za spavanje, smirenje, protiv bolova i antidepresiva. Posljednje riječi uputio je zaručnici Ginger Alden. U svojoj zadnjoj službenoj izjavi kazao je “nadam se se da vam nisam dosadio”.

Charlie Chaplin: ‘Zašto ne? Njemu i pripada’

preuzmi

Legenda nijemog filma preminula je u 89. godini. Prije smrti primio je posljednje bolesničko pomazanje, a prije nego je izdahnuo posljednje riječi uputio je svećeniku koji ga je upitao daje li svoju dušu milosrdnom Gospodinu.

KOMENTARI:
Loading...