Modri Laslo, bio je policajac u MUP nešto malo duže od dvadeset godina.

Bio je zaposlen u Policijskoj upravi Novi Sad, a s obzirom na to da je volio životinje i bio im naročito privržen, poslednjih desetak godina radio je u PI SDI – Odjeljenju za vodiče službenih pasa.

Po dolasku u Odjeljenje, “zadužio” je službenog psa rase labrador s kojim je radio na poslovima pronalaska droga sve do 2010. godine. Tada, zbog starosti psa i nemogućnosti da dalje obavlja te službene poslove, labrador je penzionisan. Laslo je za njega, do tada aktivnog kolegu-partnera, podnio zahtjev i dobio saglasnost MUP-a, da ga udomi kod sebe. Te 2010. godine za potrebe obavljanja službe Laslo dobija novog radnog psa, štene belgijskog ovčara – Malinoa. S njim je radio do sredine 2015. godine, kada je saznao za svoju bolest i započeo svoju najtežu životnu bitku, koju nažalost, nije uspio da dobije.

“Kolega Laslo”, napisala je njegova koleginica Ana Tomašević, “preminuo je pre nedelju dana, a sahranjen je dva dana kasnije”.

Na dan sahrane, njegove kolege, koje su preuzele brigu za službenog psa Malinoa, pronašle su ga u jutarnjim satima mrtvog u službenom boksu.

Inače pas prethodno nije pokazivao bilo kakav simptom bolesti, koji bi mogao ukazati da ima neki zdravstveni problem. Nakon izvršene zvanične obdukcije, utvrđeno je da je životinja uginula od torzije želuca. Poslije ovakog spleta okolnosti, bez obzira na rezultat obdukcije, Laslove kolege su u ubjeđenju da sve ovo predstavlja isuviše veliku slučajnost i u dubokom su uvjerenju da je službeni pas osjetio ono što se dešava Laslu, i da ga zbog izuzetne privrženosti, nikako nije mogao napustiti u ovom svijetu, te je zbog prevelike tuge, nastavio da ga prati.

KOMENTARI:
Loading...