Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine građanima je uputio čestitku povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada – nakon koje su uslijedile brojne reakcije na društvenoj mreži Twitter.

Još od slučaja #FadileOprosti teško da je neko obraćanje javnosti Novalića prošlo bez žestokih/šaljivih reakcija bh. javnosti na društvenim mrežama, a čestitka povodom 1. maja nije prošlo neopaženo.

Izvor: Screenshot

Reagovao je bivši premijer USK i gradonačelnik Bihaća, Hamdija Lipovača, koji je napisao: “Reako Novalić da smo na pravom putu, tako da…”. 

Izvor: Screenshot

#FadileOprosti nije izostao kod tviteraša @drHasimaga, koji se pita: “Fadile, gdje ti vidiš put”, uz sada već popularni citat Svetlane Cenić.

Izvor: Screenshot

A ni Svetlana Cenić nije odoljela reakciji na Novalićevu čestitiku.

Izvor: Screenshot

“Šta zna Novalić jel 1. maj il’ je 1. april”, glasi jedna šala na Twitteru.

Izvor: Screenshot

Anoniman je pak napravio simbiozu između tvitova Hamdije Lipovače i Fadila Novalića: “Rekao Amdija Lipovača da je rek’o Novalić. – Kraj vica.”

Izvor: Screenshot

“Iskreno vam čestitam Prvi maj, uz želje da ga provedete u dobrom raspoloženju i uvjerenju da budućnost donosi bolje prilike i uslove za život svih građana Bosne i Hercegovine. Vlada Federacije BiH čini sve kako bi bila otvorena nova radna mjesta i građanima omogućeno da dostojanstveno žive od svog rada”, stoji između ostalog u čestitci premijera FBiH objavljenoj danas. 

KOMENTARI:
Loading...