Muškarac težak 210 kilograma uspio je da smrša 133 kilograma za 18 mjeseci, a promjena je bila toliko nevjerovatna da su ga mnogi optužili da je fotošopirao svoju sliku. Morbidno gojazan Zack Moore izgubio je polovinu svoje težine nakon što je 2013. završio u bolnici zbog trovanja hranom. Ljekari su mu tada saopštili da njegov indeks tjelesne mase iznosi 60 (inače, osoba koja ima indeks veći od 30 smatra se gojaznom).

Tokom boravka u bolnici, Zack je prestao da puši, otarasio se gaziranih napitaka i šećera. Sve ovo mu je pomoglo da ostvari nevjerovatnu transformaciju, jer je na ovaj način za 100 dana smršao preko 50 kilograma. Ove promjene su ga podstakle da nastavi da vodi zdrav život, pa je tako u prošlost otišla i brza hrana. U maju 2014. se podvrgnuo podvezivanju želuca, a operacija mu je dozvolila da dostigne zdravu težinu od 77 kilograma.

Brojnim korisnicima Instagrama se promjena učinila previše dobrom da bi bila istinita, pa su ga mnogi optužili da se koristio Fotošopom.

“Mnogi su me pitali da li sam iskren i da li je fotografija prava. Prije nego što sam podvrgnut operaciji, jeo sam šta želim i kada želim. Imao sam problema sa hodanjem i disanjem. Često sam posjećivao doktore zbog brojnih zdravstvenih problema. Nisam imao nikakvu seksualnu želju. Život je za mene bio pravi pakao”, priča Zack.

On je prije operacije pušio tri kutije cigareta dnevno i pio najmanje dva litra gaziranih sokova. Na svu sreću, upozorenje o preranoj smrti ga je natjeralo da promijeni svoj život.

“Brza hrana me je činila bolesnim. Odlučio sam da preuzmem kontrolu nad svojim životom. Želio sam da živim i uživam u životu“, dodaje on, prenos 24sata.rs.

Nakon operacije počeo je da svakoga dana šeta po nekoliko kilometara, a njegovi obroci su bili bazirani na maloj količini proteina i bez teških ugljenih hidrata, a rezultati nisu izostali.

KOMENTARI:
Loading...