Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjećaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepša od bilo koje cokolade.

Sastojci:
Za kore:
-3 x 5 bjelanca
-3 x 10 kašika šećera u prahu
-3 x 5 kašika mljevenih oraha
-3 x 2 kašika brasna

Za krem:
-1 litar mlijeka
-15 žumanaca
-10 kašika sećera
-9 kašika brašna
-250 gr šećera u prahu

-250 gr margarina/maslaca
-150 gr mljevenih oraha
-malo mlijeka da se popare orasi
-200 gr čokolade
-3 kesice šlag krema od vanile
-200 ml mlijeka ili kisele vode za šlag krem

Priprema:
Napraviti 3 korice od po 5 bjelanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna. Brašno i orahe pomiješati i lagano varjačom umješati u umućene bjelance. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pečene pokriti ih krpom dok spremate krem.

Krem: 7 žumanaca pomiješati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuhati krem u 1l mlijeka. Umutiti 8 žumanaca sa 250g prah sećera.

Posebno umutiti 250g margarina, pa izmješati sa umućenim žumancima i sve izjednačiti sa ohlađeniim kremom.

1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlijekom (potrebno je malo mlijeka da bude kašasto). U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene čokolade na skroz slaboj vatri. Umutiti 3 šlag krema od vanile sa mlijekom ili kiselom vodom i filovati: kora, šlag, crni fil, kora, šlag, bijeli fil, kora, šlag, crni fil. Staviti šlag po ivicama. Ja stavljam crni fil jer ga ima najviše.

Posluživanje:
Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjećaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepša od bilo koje cokolade.

KOMENTARI:
Loading...