Glasine o lažiranoj smrti prate brojne zvijezde, a najčešće među njima su vezane uz smrt muzičara Kurt Cobaina i Michela Jacksona. Već se nekoliko puta šuškalo o tome da je Tupac Shakur zapravo živ.

Upravo se ta glasina, opet počela brzinom munje širiti društvenim mrežama.


Stranica Reporterz objavila je fotografiju na kojoj navodno 2Pac uživa s pjevačicom Rihannom na Kubi. Prema njima se pjevač, koji bi danas imao 44 godine, skrivao dugih 19 godina.

Odmah su se našli oni koji imaju protudokaze.

Naime, ista fotografija kola društvenim mrežama još od 2012. kada ju je Rihanna objavila na Instagramu. I tako svaki put kad se počne pričati o njemu ispliva sporna fotka.

Reporterz sami sebe opisuju kao stranicu koja objavljuje vijesti i zabavni sadržaj i kažu kako je svaka njihova priča temeljena na istini samo su činjenice malo izmijenjene – šta god im to značilo. Prema njihovom članku, 2Pac nije ubijen i skrivao se sve vrijeme, piše Mirror, a prenosi portal Dnevnik hr.

Podsjetimo, Tupac Shakur preminuo je 13. septembra 1996. u bolnici u Los Angelesu, nakon što je sedmicu dana prije na njega izvršen atentat.

Ni danas nisu poznati počinitelji atentata. Atentat je izvršen nakon boksačkog meča između Mikea Tysona i Brucea Seldona. Policajac Chris Caroll, koji je bio u patroli u Las Vegasu tog kobnog 7. septembra 1996., tvrdi da je čuo zadnje riječi slavnog repera. “Je** se”, to su bile posljednje riječi koje mu je uputio.

Od tog dana postoje ljudi koji se bave sakupljanjem dokaza, da bi potvrdili to da je 2Pac živ.

KOMENTARI:
Loading...