Svadba Igora Dodika, sina predsjednika RS-a Milorada Dodika, je bila goruća vijest ovog vikenda u svim domaćim i regionalnim medijima.

Svadba je upriličena na imanju Milorada Dodika u Bakincima kod Laktaša. Slavlje u bijelom šatoru, koje je okupilo oko 450 zvanica, počelo je u 18 sati i trajalo je do zore.

Dodik nije štedio novac za svadbu, a za slavlje su bili obezbijeđeni vrhunski muzičari, ukusni specijaliteti domaće i mediteranske kuhinje, poznata hercegovačka vina, a prvi čovjek Srpske je na svadbu potrošio oko 200.000 KM.

Mediji su ovom događaju dali epitet ‘vjenčanja stoljeća’, a Igor Dodik je oženio svoju djevojku Ivanu Pekušić iz Beograda.

Najsretniji čovjek

Milorad Dodik, najmoćniji čovjek u Republici Srpskoj je rekao kako je sada zapravo najsretniji čovjek na svijetu. Međutim, pravi izbor mladog Igora je bila druga djevojka.

Arijana Demirović

Mladi Dodik je bio zaljubljen u Arijanu Demirović iz Bihaća, kćerku nekadašnjeg nogometaša bihaćkog Jedinstva Irfana Demirovića. Problem je bio taj što je ona Bošnjakinja.

arijana-demirovic1

Zajedno su studirali na prestižnom milanskom Univerzitetu Bocconi, tu su se upoznali i zaljubili.

Međutim, i jedna i druga porodica su se oštro usprotivile njihovoj vezi.

Dodikova porodica je medijske navode o mogućoj ženidbi odbacila izjavivši kako je Igor isuviše mlad za takvo nešto.

Sa druge strane, Arijanin otac je odbacio glasine o vezi njegove kćerke s Igorom, govoreći kako ne postoji ništa između njih. Na pitanje medija šta misli o njihovoj vezi, Irfan je odgovorio kako nije ugodno slušati te glasine.

Ozbiljna veza

Međutim, pojedini izvori tvrde kako je njihova veza bila dosta ozbiljna, ali da su se morali rastati uslijed pritiska i s jedne i druge strane.

Milorad Dodik je smatrao kako bi moglo biti opasno po njega, kao srpskog lidera, da njegov sin oženi jednu muslimanku. Na kraju, par se rastao, a Igor se u javnosti pojavio sa novom djevojkom iz Beograda, koju je na kraju i oženio.

Iako ova priča nije tajna, u medijima u Republici Srpskoj o tome se ne govori, a mnogi kažu da je postala neka vrsta ‘zabranjene priče’.

Arijana trenutno živi u Švicarskoj.

Komentari: