Prije nekih godinu dana Youtube korisnik “Digihaven” je na svom kanalu objavio audio zapis svog mačka Fantoma kako prede.

Autor je ovaj snimak objasnio činjenicom da je predenje njegove mace toliko umirujuće da je svijetu htio da pokloni čak 60 minuta ovog ugođaja za svačije uši, međutim Youtube ga je prije nekoliko dana blokirao uz upozorenje da njegov video krši autorska prava.

Kako kažu u Youtube-u, što zvuči nevjerovatno, autorska prava na predenje mačke pripadaju kompaniji EMI Music Publishing i PRS. Naime, riječ je o nekakvoj pjesmi koja se zove “Focus”, a koju je, navodno objavila ova diskografska kuća, piše “Telegraf“.

“Digihaven” se, naravno, žalio na ovakvu odluku admina Youtube-a pod izgovorom da oni ne mogu da autorizuju zvuk koji proizvodi njegov kućni ljubimac, ali problem je bio u tome što je njegov video postao prilično popularan i što mu je počeo i donositi određenu zaradu od reklama koje su se pojavljivale uz njegov jednosatni video na kojem njegova maca prede. Nekome (čitaj vlasnicima gore pomenute kompanije) je to, očigledno, zasmetalo, pa je Youtube pronašao solomonsko rješenje.

“Digihavenu” je vraćen video, ali bez mogućnosti da se uz njega pojavljuju i reklame

Suluda priča, ali svakako vrijedi poslušati kako zvuči ova maca dok spava, pa čak i čitavih sat vremena.

KOMENTARI:
Loading...