Nakon deset godina rada na televizijskog seriji “Lud, zbunjen, normalan”, glumci Senad Bašić, Moamer Kasumović i Mustafa Nadarević odlučili su nastaviti suradnju na „daskama koje život znače“.

Rezultat njihovog rada prvi će moći vidjeti Mostarci 23. juna, kada će u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače biti izvedena premijera komedije Sjajni momci.

Predstava je nastala po tekstu Neila Simona Sunshine Boys, a govori o dvojici glumaca starije generacije, koji se zajedničkim televizijskim nastupom, nakon godina međusobnoga neslaganja, pokušavaju vratiti na staze stare slave.

„Nakon deset godina zajedničkoga rada nas trojica postali smo više od prijatelja, praktično tri brata, i stoga smo htjeli napraviti predstavu koja neće biti ‘tezga’, koju nećemo raditi zbog para, već u kojoj ćemo se mi igrat i zabaviti. Predstava je priča o glumačkom poslu, glumačkim mukama i nesrećama, o vražjem glumačkom egu“, kazao je na konferenciji za novinare Mustafa Nadarević.

Kakva će predstava biti, dodao je Nadarević, ne može se znati unaprijed, pogotovo što se radi o komediji.

„Komedija je specifičan žanr i tek kad izađemo pred publiku, vidjet ćemo što smo napravili. Dok pripremate komediju to je kao da pričate vic u praznoj dvorani. Mostarska publika bit će lakmus i drago nam je što će premijera biti upravo u Mostaru“, istaknuo je Nadarević.

Tekst Neila Simona “Sunshine Boys” do sada je dva puta ekraniziran, 1975. kada su u naslovnim ulogama bili George Burns i Walter Matthau, te 1996. kada glavne uloge preuzimaju Woody Allen i Peter Falk.

Senad Bašić istaknuo je kako je nakon televizijskoga angažmana iscrpljen te željan kazališta.

„Iscrpljeni smo i umorni od televizijske mašinerije koja melje glumce kao mašina za faširanje glumaca. Nakon desetogodišnjega televizijskog projekta vraćamo se teatru, vraćamo se daskama koje život znače, jer ništa ne može zamijeniti teatar“, kazao je Bašić.

Po njegovim riječima, nakon dugogodišnjega zajedničkoga rada njih trojica pretvorili su se u mali glumački ansambl te su odlučili nastaviti suradnju.

Najmlađi glumac od spomenute trojke Moamer Kasumović kazao je kako je ideja, zapravo, bila Bašićeva, a da su je Mustafa Nadarević i on objeručke prihvatili: „Zadnjih deset godina postali smo istinski prijatelji i Senadovu ideju da zajedno postavimo predstavu objeručke smo prihvatili, i Mustafa i ja. Ljudi su nas do sada uglavnom gledali na televiziji, a ovom predstavom odlučili smo napraviti omaž glumcu, jer nekako imamo osjećaj da se naša profesija nipodaštava. Naš je cilj zabaviti publiku i staviti glumačku profesiju tamo gdje joj je mjesto“, istaknuo je Kasumović.

Nakon mostarske premijere, Sjajni momci predstavit će se sarajevskoj publici, a na jesen slijedi turneja po Bosni i Hercegovini i susjednim zemljama.

Komentari: